Strippklubb

Här är mitt och Anders inslag för nyheterna som vi sände igår!
Våran TV-lärare Daniel sa att han blev lycklig när han såg det, och att det inte brukar vara så hög kvalité på bilderna förrän andra året på utbildningen, känns så bra att få positiv feedback! :) Och att jag får känna mig duktig på något nu när det går sådäääär med skrivandet....Kommentera gärna!

Amardillo

Idag såg vi Amardillo efter nyhetsutvärderingen.
Riktigt fängslande. Men framförallt är jag imponerad av fotograferna.
Bilderna är helt suveräna, både i komposition och i ljus men alltså vilken stake man måste ha
för att göra en sån här film. Som Anders kommenterade - att när en granat exploderar och allt blir vitt dam, så blir bilden över exponerad och fotografer slänger sig på marken och en sekund senare är det ett filter på kameran för att bilden ska bli korrekt exponerad. Ofta man inte hade kastat kameran och sprungit istället liksom? Sevärd!

Julfest

Vi har precis haft julfest i Röda Villan hela kvällen och det var astrevligt!
Tack för en fin kväll med julfika och lekar!
Dags att sova, imorgon blir det utvärdering på TVnyhetssändningen vi gjorde idag!
Grattis pappa på födelsedagen!

Fox news... They're idiots essentially.

Auschwitz... It was a summer camp essentially.
Being stabbed...It's acupuncture essentially.
Tazers....It's shock therapy essentially.
Flamethrower... It's a lighter essentially.
Rape... It's making love essentially.
Death ... It's falling asleep essentially.

Årets starkaste Bilder

 
Här kommer mina favoriter av "årets starkaste bilder"!
Den stora sandstormen som kom till Phoenix i juli. Jag saknar dom stormarna. Dom var coola hehe.
En kille som kysser sin flickvän efter att hon har blivit nerslagen av polisen. Kärlek.

Japan, efter jordbävning och tsunami.
University of California, Davis.
New York vid Osama Bin Ladens dödsbesked.
Kenya, undernärd bebis.
En 84-årig dam blir pepparsprayad under en fredlig demonstration i Seattle.
Chile, vulkanutbrott.
 
Ni hittar alla bilderna här

Oh Jeffrey

Nu är det ju inte dom här jag vill ha UTAN DOM MED NITAR,
och en dag ska dom tamigfasen sitta på mina fötter :)

Snutten

Min hund är lite mer speciell än din.

Del 2: Vad kostar invandringen?

Samhället har utgifter för de som är födda i Sverige de förstatjugo åren medan många av invandrarna kommer till Sverige som unga vuxna.
Det kostar en miljon att ge en infödd svensk grundskole- och gymnasieutbildning. De flesta invandrare har en motsvarande utbildning när de kommer till Sverige. Tre års svenskundervisning kostar bara en tiondel så mycket.
-
Det är inte självklart att vi ska räkna utrikes föddas lägre sysselsättningsgrad som en kostnad för invandringen. Vi måste nämligen ställa frågan om vi hade haft högre sysselsättningsgrad utan invandring.
Sverige har inte högre arbetslöshet än andra västländer och man kan inte se något samband mellan arbetslöshet och andel utrikes födda. T.ex. har Finland högre arbetslöshet än Sverige trots att man har lägre andel utrikes födda.
-
Brottsförebyggande rådet har visat att invandrare har en överrepresentation för brott. Brott kostar samhället pengar, så ska det föras upp på invandringens konto? Vi måste då ställa frågan om överrepresentationen beror på att de utrikes födda brottslingarna begår brott därför att de är invandrare eller av något annat skäl.

Det är välkänt att arbetslöshet och låg inkomst ökar risken för kriminalitet. Om en grupp infödda fått ta den arbetslöshet som nu drabbar invandrarna, hade det då varit de som begått dessa brott istället? (eh ja såklart)
-
Utanförskap förstärks genom diskriminering och dåligt bemötande. Glåpord på skolgården kan leda till att man söker sig till gäng där man får respekt eller måste skaffa sig respekt.
Får man sedan inget jobb därför att man har ett utländskt namn och blir kallad "apejävel" av polisen så blir det inte bättre. Är det så att en del av de kostnader som ofta förs till invandringen istället är en kostnad för främlingsfientligheten?
-
Invandrare har i större utsträckning lågavlönade jobb. Har man problem med att de betalar för lite skatt så får man väl ge dem högre lön.

Var och en kan alltså göra sin egen beräkning av invandringens intäkter och kostnader och få precis det resultat man vill ha. Det sker också. Den ena beräkningen är mer fantasirik än den andra. Budskapet är dock att invandringen är en vinst för Sverige även ekonomiskt. Främlingsfientligheten däremot är en stor förlust.
Invandring 2010 jämfört med 2009: -3,4%
Utvandring 2010 jämfört med 2009: +24,5%
En undersökning som släpptes förra året visar dessutom att invandring ökar Sveriges utrikeshandel i stor utsträckning. Om antalet invandrare från ett specifikt land ökar med 10 procent, ökar även svensk export till det landet med 6 procent. Detta är uppgifter som direkt strider mot den allmänna uppfattningen om att invandring är dyrt.

Del 1: Anhöriginvandringen

År 2008 invandrade 101 171 personer till Sverige. 17 853 av dessa var svenska medborgare som återvände efter att ha varit bosatta utomlands. 9251 var medborgare i de andra nordiska länderna.

90 021 personer fick uppehållstillstånd eller uppehållsrätt (för utomnordiska EU-medborgare). Av dessa var 12% asylsökande och ytterligare 12% var anhöriga till tidigare asylsökande. 25% var arbetskraftsinvandrare. En tredjedel var anhöriga till andra än flyktingar. En tredjedel är anhöriga till folk födda i Sverige och nära 60% är annhöriga till svenska medborgare.

-

En grupp som bland annat Sverigedemokraterna försöker problematisera är anhöriginvandrarna. Det kan tyckas märkligt eftersom många anhöriginvandrare är mycket lönsamma för samhället. Låt oss titta närmare på vilka anhöriginvandrarna är.
-
Av de som invandrade av anknytningsskäl 2008 var en tredjedel anhöriga till personer som tidigare fått asyl. Ungefär en tredjedel av dessa invandrar redan inom ett år efter att deras anknytningsperson invandrat. I praktiken invandrar de därför av samma skäl som anknytningspersonen, det vill säga som skyddsbehövande. Hade hela familjen anlänt samtidigt hade de ju räknats som asylsökande.

-

Två tredjedelar av anhöriginvandrarna kommer till personer som inte har invandrat av asylskäl.

Den största gruppen anknytningspersoner är svenskar. En tredjedel av anknytningspersonerna är födda i Sverige och 60 procent är svenska medborgare. Det betyder att en majoritet av anknytningspersonerna är väl etablerade i det svenska samhället. Statistiken talar sitt tydliga språk. Hushåll som består av både svenskar och invandrare betalar mer skatt och får mindre socialbidrag än helsvenska hushåll.

-

De flesta invandrar som unga vuxna. Med sig har de en utbildning, och de bidrar till att förbättra ålderspyramiden genom att så många är i fertil ålder.

Varför är då Sverigedemokraterna så starka motståndare till just anhöriginvandring?

Sverigedemokraterna vill att "invandringen av personer från kulturellt avlägsna länder begränsas till ett minimum".Vidare säger man att det kan "bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring". Eftersom man kan tänka sig en viss invandring av flyktingar lär det inte bli utrymme för till exempel anhöriginvandring, åtminstone inte från "kulturellt avlägsna länder".

-

Den mesta undervisningen i Sverige, även vuxenundervisning, är gratis.

Invandrare tillför Sverige åtminstone en halv miljon kronor per person genom den utbildning de tar med sig från hemlandet.

-

Det är alltså inte ekonomiskt motiverat att förhindra eller försvåra anhöriginvandring. Det skulle vara ärligare av Sverigedemokraterna att säga som det är, att de helt enkelt inte gillar utlänningar.

Det de vill genomföra liknar snarast de raslagar som nazisterna införde på 1930-talet då man förbjöd äktenskap mellan judar och "arier".

-

Med SD:s politik skulle Sverige gå miste om den allra lönsammaste delen av invandringen, men de är tydligen beredda att låta samhället betala för att de ska slippa se människor av annan etnisk härkomst än de själva.

 

Skånskan


RSS 2.0